Kesihatan mempengaruhi sebahagian besar kehidupan kita secara penampilan Luaran dan dalaman. Keupayaan seseorang juga bergantung kepada standard Kesihatannya. Dalam memastikan kesihatan pada tahap optima pemakanan dan Persekitaran kita adalah factor penting yg harus diambil berat oleh setiap individu... < baca selanjutnya>


Tanda-tanda sakit yang selalu kita rasakan berhubung kait dengan fungsi badan yang lain. Bacalah untuk menilai...
baca-selanjutnya>

Cadangan waktu pengambilan nutrisi Shaklee mengikut jenis produk...
baca-selanjutnya>
Kombinasi produk Shaklee yg dicadangkan bagi
meningkatkan kesihatan secara optimum...
baca-selanjutnya>
Set bajet dibawah RM350, kombinasi beberapa produk pilihan terbaik shaklee..
baca-selanjutnya>


Pengenalan & Kata-Kata Aluan

SEKAPUR SIREH DARI SAUDARA AZMI HASHIM

Saya AZMI HASHIM mengambil produk Shaklee setelah mencuba Vita-lea sebagai multi-vitamin. Ianya amat berkesan dan harganya berpatutan. Sebelum ini saya pernah mengambil jus-jus nutrition jenama lain tetapi keberkesanannya tidak dirasai, lagi pun ianya berbentuk kapsul/tablet mudah dibawa kemana-mana. Bila sudah menggunakan produk Shaklee ada rakan rakan turut Berminat. Saya dan keluarga sudah mengambil produk Shaklee dan kami sekeluarga Terpikat dengan produk ini .Saya menjadi ahli Shaklee dan SID untuk COD Seremban Menerima order dan penghantaran bagi seluruh Malaysia.


PENGENALAN

Kesihatan mempengaruhi sebahagian besar kehidupan kita secara penampilan Luaran dan dalaman. Keupayaan seseorang juga bergantung kepada standard Kesihatannya. Dalam memastikan kesihatan pada tahap optima pemakanan dan Persekitaran kita adalah factor penting yg harus diambil berat oleh setiap individu..

Makanan yang kita ambil setiap hari memerlukan nutrient yg lengkap seperti sepertimana pyramid makanan.Pada hari ini makanan yg kita ambil tidak mecukupi untuk keperluan nutrient badan kita. Ada 7 sebab kita perlu ambil supplement/ vitamin.

1.  Melengkapkan dos vitamin yg diperlui dalam seharian oleh badan kita.
2.  Kebanyakan buah-buahan telah disembur dgn racun seranga supaya tahan lama.
3.  Zat makanan mudah hilang semasa proses penyediaan/memasak.
4.  Pengambilan ubatan-ubatan menggangu penyerapan zat makanan spt. makan pil tahan sakit , antibiotic dan seumpamanya.
5.  Makanan seharian yg tidak seimbang dengan nilai nutrient yg diambil[Pyramid makanan] diambil untuk kenyang sahaja.
6.  Gaya hidup yg tidak sihat.Hari ini ramai orang makan di kedai, dimana penyediaan
Makanan lebih untuk kenyang daripada makanan berkhasiat.
7.  Pencegahan dari awal dgn pengambilan supplement membantu mencegah penyakit kronik pada peringkat awal lagi sebelum penyakit bertambah teruk dan sukar di ubati .

Pada hari ini terdapat ratusan jenis supplement[vitamin dan mineral] dalam pasaran.
Ada yg berbentuk pil dan jus. Ada yg dijual dikedai-kedai,farmasi. Ada yg.dijual
secara jualan langsung.

Walau bagaimana pun SHAKLEE merupakan jenama produk kesihatan terungul. SHAKLEE sudah bertapak 56 tahun didunia. Ia diasaskan oleh Dr.Forrest Shaklee , dimana multivitamin pertama dicipta pada 1915.

Shaklee bertapak di Malaysia pada 1995. Shaklee menyediakan produk nutrisi pertama didunia yg berlandaskan falsafah dalam menawarkan produk mesra alam dan kesihatan yg. baik. Apakah perbezaannya dgn. Produk lain ? di Shaklee kami percaya alam semula jadi merupakan jawapan untuk hidup yg lebih sihat dan jangka hayat yg lebih panjang. Justeru kami gigih berusaha untuk memberikan produk terbaik bagi meningkatkan taraf hidup anda. Bahkan anda juga perlu tahu yg kami amat teliti dalam memastikan keberkesanan sesuatu produk .

Ringkasnya FALSAFAH kami produk sentiasa selamat, sentiasa berkesan dan sentiasa mesra alam . Shaklee Produk Malaysia merupakan anak Syarikat Shaklee Corporation yg berada di USA . Shaklee Malaysia memulakan operasinya pada bulan ogos 1995 Mengikut Garis Panduan Akta Jualan Langsung 1993 .

Lesen Jualan Langsung AJL 93747 .Untuk keterangan lanjut bagi operasi Syarikat Shaklee diterangkan pada laman Profil Syarikat : - www.shaklee.com.myIni Kerana Perbezaan SHAKLEE ianya SELAMAT secara Semulajadi, Terbukti Berkesan Selama Lebih 50 tahun
Kenapa Kita Perlukan Supplement??? Terlalu banyak sebab@ faktornya... 5 Sebab Utama ialah :

1. Pencemaran
2. Makanan Yang Tidak Berkhasiat
3. Tekanan Hidup Masa Kini
4. Pengambilan Ubat berlebihan
5. Cara Memasak Makanan

Namun 1 Ancaman Yang Paling Besar ialah:
‪#‎PENUAAN‬ SEL-SEL BADAN

Justeru itu, pengambilan supplement shaklee membantu menambah baik kesihatan badan kita. Saya telah memilih untuk hidup lebih sihat, bertenaga & Cergas. Anda di luar sana bila lagi???

BERMINAT??? Anda hubungi saya laju-laju ye untuk mengenai maklumat lanjut:


www.sihatwalafiat.com| Shaklee Independent Distributor (Shaklee ID-1094742) | sms/whatsApp AZMI HASHIM/ 012-4899504


0 comments:

Post a Comment