Kesihatan mempengaruhi sebahagian besar kehidupan kita secara penampilan Luaran dan dalaman. Keupayaan seseorang juga bergantung kepada standard Kesihatannya. Dalam memastikan kesihatan pada tahap optima pemakanan dan Persekitaran kita adalah factor penting yg harus diambil berat oleh setiap individu... < baca selanjutnya>


Tanda-tanda sakit yang selalu kita rasakan berhubung kait dengan fungsi badan yang lain. Bacalah untuk menilai...
baca-selanjutnya>

Cadangan waktu pengambilan nutrisi Shaklee mengikut jenis produk...
baca-selanjutnya>
Kombinasi produk Shaklee yg dicadangkan bagi
meningkatkan kesihatan secara optimum...
baca-selanjutnya>
Set bajet dibawah RM350, kombinasi beberapa produk pilihan terbaik shaklee..
baca-selanjutnya>


Pelan Pemasaran

PELAN PEMASARAN SHAKLEE

CARA MENJADI AHLI
Sejak kebelakangan ini, ramai yang bertanya saya tentang kelebihan menjadi ahli Shaklee. Maklumlah saya tak pernah berkongsi malah rasanya tak pernah ‘approach’ sesiapa melalui blog2 saya untuk menjadi ahli atau memulakan perniagaan dengan Shaklee (kecuali jika ditanya).

Menjadi ahli Shaklee sebenarnya tak adalah susah pun. Cuma daftar dan gunakan produknya, kumpul points.

BAGAIMANA NAK MENDAFTAR SEBAGAI AHLI/PENGEDAR SHAKLEE?
Anda boleh mendaftar dengan menbuat pembayaran untuk registration fee, ataupun membuat pembelian melebihi 200 points (dalam lingkungan RM670 Semenanjung & RM850 Sabah/Sarawak) untuk mendapat keahlian percuma.

Anda cuma perlu menghubungi saya (saya akan uruskan urusan pendaftaran) atau pergi sendiri ke branch Shaklee dan mendaftar menggunakan ID saya 1094742 sebagai sponsor.

YURAN KEAHLIAN SHAKLEE
Pendaftaran ialah RM65 (sekiranya anda pergi sendiri ke branch untuk ambil member kit) dan tambahan RM10 untuk pos member kit sekiranya anda mahu kit tersebut dipos kepada anda, atau dihantar melalui saya. Maksimem registration ialah RM75 (jika anda tidak pergi ambil sendiri kit di branch).

MAINTAIN POINT DAN KEAHLIAN
Sekiranya cuma nak makan sendiri, tak perlu maintain points, melainkan anda mahu memulakan perniagaan dengan Shaklee, anda perlu dapatkan points tertentu dan maintain points tertentu. Tapi kalau cuma makan sendiri, share dengan saudara-mara, tak perlu risau nak maintain2 atau minimum purchase

MEMBUAT PEMBELIAN SETIAP BULAN UNTUK MAINTAIN KEAHLIAN?
Tak perlu.

APA YANG DIPERLUKAN SEKIRANYA SAYA NAK DAFTAR SENDIRI DI BRANCH?
Anda perlukan sponsor iaitu ahli berdaftar dengan Shaklee. Sila gunakan ID saya 1094742 sekiranya anda berhasrat untuk bersama2 dengan saya (satu hari nanti ke) dalam bisnes Shaklee trial pack.

APA KELEBIHAN JADI AHLI SHAKLEE
Anda dapat membuat pembelian dengah harga ahli. Setiap pembelian, anda akan diberi points yang ditukar kepada cash setiap bulan.

Dengan menjadi ahli di bawah saya (menggunakan ID saya 1094742 sebagai sponsor), anda boleh memulakan perniagaan Shaklee anda sendiri di bawah bimbingan team kami.
Saya mengucapkan selamat datang kepada ahli2 Shaklee yang baru mendaftar di bawah naungan sihatwalafiat.com Sekiranya anda berminat untuk menjadi ahli, boleh terus hubungi saya mihash55@yahoo.com.my untuk maklumat lanjut.

Bagaimana Untuk Menjadi Pengedar Sah Shaklee??Anda mempunyai DUA (2)pilihan untuk menjadi pengedar sah Shaklee

1. Pendaftaran keahlian Hanya RM 65 sahaja. Kos Penghantaran Shaklee memberkit ialah RM 10 ke semenanjung Malaysia dan RM 20 ke Sabah & Sarawak. Anda boleh membuat pendaftaran terus secara walk in ke mana-mana branch Shaklee berdekatan anda atau menghubungi saya untuk tujuan perdaftaran.
2. Keahlian Percuma diberikan kepada pelanggan yang membuat pembelian berjumlah 200UV dan keatas.

Apa Kelebihan Berdaftar sebagai Ahli ?
1. Bimbingan intensif disediakan secara ONLINE di facebook, Group EXCLUSIVE hanya pengedar yang berdaftar layak menyertai dan mendapatkan RAHSIA & TIP-TIP EXCLUSIVE.
2. Bimbingan OFFLINE-Coaching, Kelas Bimbingan disediakan.
3. Bonus pada setiap pertengahan bulan
4. Layak untuk Program Kereta
5. Layak untuk Program Konvensyen / Intensif


Apa yang kami miliki
Sekaranga adalah masa yang terbaik untuk berganding dengan Shaklee memandangkan isu kesihatan kini sedang hangat diperkatakan.
Shaklee mencipta keseluruhan produk kesihatan daripada sumber asli terbaik di dunia. 
Gunakanlah ia dan jalani kehidupan yang lebih sihat.
Promosikannya dan ciptalah satu pendapatan lebih sihat.
Kesejahteraan-jangkaan industri trilion dolar dalam masa terdekat
Sosial Marketing -917 pengguna di seluruh dunia
Pasaran Produk isi rumah Mesra alam - Jangkaan kenaikan 19%
Pasaran Produk Asli
Pasaran Penjagaan Kulit
Pasaran Anti penuaan-$162 bilion di seluruh dunia

Peniagaan dari rumah
$70bilion di seluruh dunia (Mesti ingin melihat anak membesar di depan mata dan membesarkan anak dengan tangan sendiri kan? dengan Shaklee anda mampu menjadi Usahawan & surirumah yang berjaya.
Shaklee telah membayar lebih daripada 5 billion kepada insan yang sama seperti anda.

ADAKAH ANDA YANG SETERUSNYA??
MEMPUNYAI PENDAPATAN TAMBAHAN -* MENJADI BOS PADA DIRI SENDIRI -* MENGAWAL KEWANGAN SENDIRI-* MELUANGKAN MASA YANG LEBIH DENGAN KELUARGA-* NIKMATI KERJA DAN HIDUP YANG LEBIH SIHAT.

Daripada menerima gaji tetap dalam kerjaya anda dalam mencapai tujuan impian orang lain, perniagaan Shaklee pula milik anda sendiri dan tidak punya had pendapatan.
Apa yang anda usahakan adalah apa yang anda raih dikemudian hari.


7 Kelebihan Jadi Ahli Shaklee

"Saya ingin jadi ahli Shaklee. Apa yang saya boleh dapat?" Saya sering dapat soalan camni. Perkataan pertama saya boleh jawab sebagai ahli dan merangkap pengedar Shaklee:

"Banyaaaaaaak"

Apa yang bestnya jadi ahli Shaklee?

Kelebihan Ahli Shaklee #1: Harga Ahli
Anda pasti dapat beli produk Shaklee dengan HARGA AHLI. Itu kelebihan yang paling ramai orang nak. Sebab apa? Harga ahli Shaklee dan harga jualan jauh beza tau. 20% hingga 25%. Contoh satu produk X dalam Shaklee harga dia RM150 dalam pasaran, tapi harga ahli hanya RM121.

(RM150 - RM121)/RM150 = 19.33%

Perbezaan hampir 20% harga pasaran produk X dalam Shaklee. Anda JIMAT RM29. Itu baru beli produk X seunit. Kalau beli 2 unit, 3 unit, haaaa 100 unit? Berbaloi kan jadi ahli Shaklee?


Kelebihan Ahli Shaklee #2: Kumpul Point
Ramai antara kita yang biasa shopping kat hypermarket yang ada kadkumpul point macam Bonuslink kan? Bila dah cukup satu level, kita boleh redeem hadiah la. Best. Macam tu juga dengan Shaklee. Dalam sistem Shaklee, kita ada istilah kumpul Point juga tapi point tu kita panggil UV(Unit Volume).

Tapi, Shaklee punya sistem kumpul point lagi BEST. Kalau sistem kumpul point kat pasaraya kita, kita boleh redeem hadiah. Kalau hadiah tak best, macamana? Penat aje kumpul point kan?

Shaklee pula bagi cash back dari UV yang dikumpul. Apa itu cash back? Shaklee akan masukkan semula duit terkumpul dari UV ke dalam bank kita. Best kan? Jadi terpulanglah kat kita nak guna duit tu untuk apa.

Itulah rahsia jana pendapatan dalam Shaklee. Itu baru cerita sikit, ada baaaanyak lagi RAHSIA jana pendapatan dari Shaklee.


Kelebihan Ahli Shaklee #3: Tak Perlu Modal Besar.
Percaya tak modal nak jadi ahli Shaklee tak sampai RM100 pun? Ya. Memang sangat murah nak jadi ahli Shaklee. Hanya RM65 sahaja yuran untuk jadi ahli Shaklee. Eh, RM65 bukannya yuran semata-mata, tapi ia adalah kos untuk dapatkan bisnes kit, sebuah beg keahlian yang penuh dengan RAHSIA jana pendapatan dengan Shaklee. Ada panduan produk Shaklee di dalamnya, senarai harga, majalah Shaklee Today yang penuh kisah motivasi orang berjaya dalam Shaklee.


Kelebihan Ahli Shaklee #4: Tak Perlu Maintain Point
Setiap bulan, ahli Shaklee tak perlu maintain point atau pembelian setiap bulan. Bulan ni anda nak beli ESP tapi bulan depan stok ESP ada lagi. Anda tak perlu buat pembelian setiap bulan, sebagai syarat keahlian.

Kalau rasa tak nak beli bulan seterusnya pun takpe. Keahlian anda tidak akan terjejas, tidak seperti sesetengah jualan produk yang lain. Kalau tak maintain pembelian bulanan, anda tidak boleh dapat point itu dan ini. Kena buat pembelian jumlah RMxxx untuk dapat keistimewaan sebagai ahli semula. Saya dah pernah rasa. No. No. No. Tidak bagi Shaklee.


Kelebihan Ahli Shaklee #5: Tiada Yuran Tahunan
Shaklee bagi macam-macam kelebihan bila jadi ahli, dan ia tak kenakanyuran tahunan juga. Ya. Tiada Yuran Tahunan. Best kan? Ada banyak jualan produk yang kenakan Yuran Tahunan dan Renew keahlian setiap tahun, tapi Shaklee sangat menjaga kebajikan ahli shaklee dengan tidak perlu membayar yuran keahlian dan tak perlu renew keahlian setiap tahun. KEAHLIAN SEUMUR HIDUP.


Kelebihan Ahli Shaklee #6: Harga lagi rendah dari Harga Ahli
Wow. Dah lah dapat harga ahli, pastu dapat LESS lagi? Ya. Jangan tak percaya. Shaklee akan OFFER Promosi Produk bulanan yang ISTIMEWA untuk Ahli Shaklee sahaja. Setiap bulan, Shaklee akan pilih satu daripada produk-produknya untuk mendapat promosi pembelian Istimewa dan Harganya lebih rendah dari harga ahli. Contohnya untuk bulan November 2013 adalah promosi Vivix dan Disember 2013 adalah promosi Omega Guard.


Kelebihan Ahli Shaklee #7: Jana pendapatan sehingga 4 - 5 angka sebulan
Yang ini ramai tak percaya, tapi ia benar-benar terjadi. Sebulan anda boleh capai bonus sehingga beribu-ribu ringgit apabila serius untuk berbisnes dengan Shaklee. Konsep bisnes Shaklee mudah, patuh shariah dan bukannya asyik nak keluar cari prospek. Duduk rumah goyang kaki pun boleh dapat bonus 4 angka TAPI ada cara. Bukan tu sahaja. Shaklee tawar Car Bonus dengan Bonus Percutian lagi. Best kan? Tapi, itu pun ada cara.

RAHSIA nak tahu cara goyang kaki sambil jana duit adalah dengan REGISTER bersama saya.

UV dan PV
Kalau dalam Shaklee ini, memang senang je nak kira bonus. Katalah anda ni join bawah saya, lepas tu, anda buat sales sorang sorang, jadi setiap barang yang anda beli tu ada UV dan PV. UV ialah unit volume dan PV ialah purchase volume. Harga retail pula lain. So UV ni nak tentukan anda layak dapat bonus berapa banyak. Katalah tgk UV, dapat bonus dalam 8%, so 8% ni akan terus kali dengan jualan yanganda buat. Haaa, kan senang, so paling power, personal PV terus kali dengan 21%. Tu dah tahap leader tu.

GUV
Kalau dah ramai anak cucu cicit, GUV lah kiranya . So kat sini, macm macamlah strategi nak kira GUV. So kalau dalam Shaklee tu, dah lepas 3000 GUV, dah boleh naik rank ke Supervisor, dan macam macam lagi syarat nak naik rank. So kat sini anda boleh buat percaturan macam mana nak score 3000 ni ok ?

Car Bonus
Lagi lagi ini qualification untuk dapat duit, nama duit tu just nama sahaja, bukan dapat kereta. Dulu dapat kereta, sekarang Shaklee bagi duit je. So yang ni pun kena tengok GUV kita, anak anak kita, dan kira, dan dia di panggil Car UV. Tapi apapun ianya tetap bergantung 100% kepada GUV kita dan sedikit portion dari anak cucu cicit kita !!!

Break Leader
Kalau salah percaturan, habis anak kita yang dah jadi leader, kita kurang GUV, kita masuk balik bawah ketiak mak kita, anak kita tu yang stand alone jadi leader, so penting ni , ramai yang terkena, adui !!! So break leader ni memang adil, sapa rajin dia dapat . Dalam Shaklee pun GUV anak anak leader ni ada percentage dia juga. Dari atas sampai ke bawah, bergantung pada rank anda !!!

Conference
Point nak melancong ni, pun kiranya pun GUV, hooo, tapi adalah lagi kelayakan dan syarat tambahan nak point banyak pergi conference. So kenalah rajin rajin ye besarkan GUV anda, barulah banyak point nak pergi conference

Macam Mana nak GUV Banyak ?

Yang ni macam macam cara boleh, so kalau nak tahu lebih lanjut, maybe boleh tanya terus kepada upline kornag yang paling power dalam sejarah Shaklee. Oklah, itulah sahaja sedikit notes pasal GUV dalam Shaklee, kalau ada tambahan, maybe boleh selit kat bahagian komen !!!




Secara Ringkas, Shaklee Malaysia Terdapat 3 Jenis Pemasaran : 
1. WANG TUNAI
2. PROGRAM SUBSIDI KERETA
3. KONVENSYEN - GLOBAL / KEBANGSAAN

WANG TUNAI:

Pelan ini boleh dibahagikan kepada :
1. Untung Runcit
2. Bonus Peribadi
3. Bonus Kepimpinan


Untung Runcit

Untung Runcit = Retail Price(RM) - Distributor Net(RM)
Example, Pelangan membeli sebotol ESP
Untung Runcit = RM 150 - RM 121 = RM 29(untung bersih)

Bonus Peribadi

Pembelian kira dari 1 hari bulan - hujung bulan :

      150 UV (~RM   500) ---------------  5%
       300 UV (~RM 1000) ---------------  8%
       600 UV (~RM 2000) ---------------11%
      1200 UV (~RM 4000) ---------------14%
      2000 UV (~RM 6300) ---------------17%
      3000 UV (~RM 9800) ---------------21%

Example, Ahli membuat pembelian seperti berikut : 
        2 DEC 2012 - RM   650
        8 DEC 2012 - RM 1200
      21 DEC 2012 - RM   800

      Total pembelian = 650 + 1200 + 800 = RM 2650
      Bonus Peribadi = RM 2650 x 11% = RM 291.50 

Bonus Kepimpinan

Secara ringkas, pangkat semakin tinggi, boleh dapat bonus kepimpinan semakin banyak generasi (sedalam 6 generasi).






CARA PENGIRAAN BONUS SHAKLEE!
JOM BELAJAR CARA KIRA BONUS SHAKLEE!




Assalamualaikum  hari ini adalah Closing untuk Bulan April..Jadi adalah sangat penting sebelum Closing Call ke mana2 branch untuk tanyakan UV..klu dah ada downline minta update
1) UV personal
2) Uv Group

dan Perlu tahu Bonus shaklee dibayar Based pada UV Group dan bonus besar bila UV group dan UV Personal Besar

Jika anda ingin merasa berada di Rank leader SUPERVISOR

Belian barang personal + group RM10 000 --> layak ke pangkat Supervisor dan UV Ingat 3000 adalah datang dari (UV Personal +UV Group ) ,Oleh itu pentingnya ada Downline kan ? bergerak melaui Group lebih cepat Pangkat akan naik..

kenapa Mesti jadi Supervisor sebab selain bonus dari Personal UV Shaklee bayar lagi Bonus New rank RM 368

CARA PENGIRAAN 
Contoh Jika anda buat Personal 3000uv x 3.1 x 21% = RM1953
tambah Bonus New rank RM368
= RM 2321 inilah bonus bila naik rank supervisor

Paling Mudah fahamkan begini dalam Minda Anda semua hanya nampak BONUS 21%
SAHAJA

Buatlah Pilhan Yang Terbaik..Pilihan Di tangan Anda











Senior Supervisor  -------- 5%---4%---3%
Coordinator ---------------- 5%---4%---3%---2%
Senior Coordinator ------- 5%---4%---3%---3%
Key Coordinator ---------- 5%---4%---3%---3%---2%
Senior Key Coordinator - 5%---4%---3%---3%---3%
Master Coordinator------- 5%---4%---3%---3%---3%---3%

Example



Dalam gambar ni demonstrate Bonus Peribadi dan Bonus 
Kepimpinan untuk member yang berpangkat senior supervisor.

Bolehkan anda imagine Master Coordinator yang mempunyai: 

 Assuming setiap supervisor mempunyai sale RM 10,000
 5% = RM 500, 4% = RM 400, 3% = RM 300      

       1st Generasi (1G)
       = 15 supervisor, RM 500 x 15 = RM  7500
       2nd Generasi (setiap 1G terdapat 2 supervisor)
       = 15 x 2 supervisor, RM 400 x 15 x 2 = RM  12000
       3rd Generasi (setiap 2G terdapat 1 supervisor)
       = 30 x 1 supervisor, RM 300 x 30 = RM  9000
       4th Generasi (setiap 3G terdapat 1 supervisor)
       = 30 x 1 supervisor, RM 300 x 30 = RM  9000
       5th Generasi (setiap 4G terdapat 1 supervisor)
       = 30 x 1 supervisor, RM 300 x 30 = RM  9000
       6th Generasi (setiap 5G terdapat 1 supervisor)
       = 30 x 1 supervisor, RM 300 x 30 = RM  9000
       Total Bonus = RM 43,512

       Dahsyatnya...betul kita boleh dapat bonus sebanyak ini??
       Hmm..mungkin kita tidak dapat banyak ini, tapi kita dapat
       LAGI BANYAK seperti dalam gambar berikut





PROGRAM SUBSIDI KERETA:




Terdapat dua pilihan untuk dapat kelayakan program subsidi kereta seperti ditunjuk dalam gambar atas (Pilihan A dan B)
  
Selepas capai keperluan plan A atau plan B, kelayakan ini tidak akan dibatalkan, manakala sebarang bulan dapat maintain minimum 5500UV akan dapat Car Bonus.Ringkasan untuk plan ini:
5500uv/150uv = 36 orang downline buat belian @rm480.00 sb. 
Atau rm480.00 x 36 orang downline = rm172.80 sebulan secara tetap [ maintain]


KONVENSYEN:



Shaklee terdapat dua jenis konvensyen:
    1) Global - LONDON & PARIS 2013
    2) Kebangsaan - SABAH 2013

    Example untuk konvensyen 2012/2013
    Tempoh kelayakan - Mac 2012 ~ Februari 2013

    Insentif Pelancongan Antarabangsa--------- 930 mata
    Umrah (pilihan bagi pemimpin muslim)------ 930 mata
    Insentif Pelancongan Dalam Negara---------350 mata

    Secara ringkas, pengiraan mata ganjaran seperti di bawah

    Supervisor--------------------15 pts
    Sr.Supervisor-----------------25 pts

   Coordinator-------------------45 pts
   Sr.Coordinator---------------90 pts
   Key Coordinator------------130 pts
   Sr.Key Coordinator--------160 pts
   Master Coordinator--------220 pts

   Food and Accomodation semua FREE (free itu tipu ponya, tapi
   Shaklee Company yang bayar semua )






2 comments:

Assalamualaikum wrh wbrkt tuan sangat jelas penerangan semoga mendapat berkat dalam perkongsian ilmu, terima kasih

4 December 2014 at 17:02 comment-delete

Alhamdulillah.. Penerangan yang sangat jelas sehingga tidak boleh stop baca sampai habis.. Terima kasih diatas perkongsian ilmu. Semoga mendapat berkat darinya..

1 April 2017 at 08:26 comment-delete

Post a comment