Kesihatan mempengaruhi sebahagian besar kehidupan kita secara penampilan Luaran dan dalaman. Keupayaan seseorang juga bergantung kepada standard Kesihatannya. Dalam memastikan kesihatan pada tahap optima pemakanan dan Persekitaran kita adalah factor penting yg harus diambil berat oleh setiap individu... < baca selanjutnya>


Tanda-tanda sakit yang selalu kita rasakan berhubung kait dengan fungsi badan yang lain. Bacalah untuk menilai...
baca-selanjutnya>

Cadangan waktu pengambilan nutrisi Shaklee mengikut jenis produk...
baca-selanjutnya>
Kombinasi produk Shaklee yg dicadangkan bagi
meningkatkan kesihatan secara optimum...
baca-selanjutnya>
Set bajet dibawah RM350, kombinasi beberapa produk pilihan terbaik shaklee..
baca-selanjutnya>


Vita Lea - Iron Formula







Suplemen seimbang dan komprehensif yang dihasilkan dengan Sains terbaik Shaklee yang mampu dibeli. Vita-Lea® dirumus khas bagi memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.Sebagai Multi Vitamin yg asas Pelengkap Nutrisi dan Nutrien . VitaLea merupakan makanan tambahan yang seimbang dan paling komprehensif. Ianya diformulasikan khusus dengan vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa yang seimbang untuk memantapkan kesejahteraan kesihatan kolon, hati, mata dan sistem imun dalam jangka masa panjang.

Pakar kesihatan mencadangkan semua orang dewasa mengambil makanan tambahan harian bagi menyokong kesihatan secara menyeluruh. Walau bagaimanapun, pengambilan makanan tambahan biasa menyebabkan tubuh mendapat nutrisi yang tidak seimbang. Vita-Lea adalah formulasi premium yang disokong oleh kajian klinikal serta turut menggabungkan ramuan-ramuan terbaik dan kualiti yang luar biasa.
Kebanyakkan orang ramai mengambil multivitamin untuk memenuhi keperluan nutrisi untuk tubuh. Namun, tak ramai yang sedar, kandungan multivitamin yang mereka beli sebenarnya tidak lengkap. Ini kerana tak semua multivitamin dilengkapi dengan multimineral yang diperlukan badan. Vitamin dan mineral saling memerlukan untuk mengoptimumkan proses yang berlaku dalam tubuh.

Pada dasarnya, tubuh memerlukan 13 vitamin penting utk tubuh berfungsi dengan baik. Penting dalam mengatur   tubuh, ia harus memiliki vitamin A, B, C, D, E, K, B12, dan 7 vitamin B kompleks. Sebagian besar vitamin yang diperoleh oleh tubuh kita melalui makanan yang kita makan. Bahaya penyakit atau bahkan kematian dalam kekurangan beberapa vitamin esensial. Ini adalah tempat suplemen vitamin masuk melawan penyakit ini disebabkan oleh kekurangan tersebut atau pun detoksifikasi tubuh. Dengan fakta ini, sangat tidak mungkin bagi seseorang untuk menolak suplemen vitamin setiap hari. Jadi pertanyaannya sekarang adalah, mengapa perlu bagi individu untuk mengambil multivitamin ketika ini pola makan sehari-hari kita dapat menyediakan kami dengan nutrisi dasar yang kita perlukan? Mungkin tidak wajib, tetapi setiap orang dapat manfaat dari multivitamin harian yg diambil .

Jika diambil setiap hari, Vita-Lea® mampu:
Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik dan kecergasan yg menyeluruh.
Mengandungi beta karotena yang membantu dalam mengekalkan pertumbuhan, penglihatan dan pembinaan tisu.Penting utk pertumbuhan sel dan pembiakan .
Mengandungi kalsium, fosforus dengan vitamin C dan D untuk kesihatan tulang dan gigi.
Biotin dan asid pantotenik membantu untuk metabolismekan lemak dan karbohidrat dalam tubuh . Membantu fungsi normal penghadaman dan selera makan .
Vitamin B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah.
Menyokong jangka hayat hati,usus dan kesihatan mata .
Meningkatkan kekuatan tulang dan system imunisasi .
Memberikan perlindungan terhadap kerosakan akibat serangan redikal bebas.
Meningkatkan kecergasan mental dan ketahanan dari jangkitan .
Menaikkan HB[hemoglobin] kpd sesiapa yg ada masalah anemia
Meningkatkan selera makan ,meningkatkan immunity badan dan metabolism .

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini. Tiada tambahan perasa tiruan, pemanis, bahan pewarna atau pengawet.  Elakkan ambil Vita –lea dgn Ostematrix kerana kalsium akan melemahkan penyerapan zat besi . Jangan ambil Vita-lea dgn susu .

Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.Vita-Lea telah dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000.



Nutrisi yang ada di dalam VITA LEA :
✿ Vitamin A ✿ Vitamiun D ✿ Vitamin C ✿ Asid Folik ✿ Vitamin B1 ✿ Vitamin B2 ✿ Vitamin B3 ✿ Vitamin B6 ✿ Vitamin B12  ✿ Biotin ✿ Vitamin B5 ✿ Kalsium ✿ Fosforus ✿ Iodin ✿ Zat Besi ✿ Magnesium ✿ Copper ✿ Zink

Tablet “Vita-Lea” ini disaluti dengan serbuk nutrisi – spirulina. Ia dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks, disebut sebagai “Explo-tab”. Ia merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia. Mineral yang terkandung di dalamnyamudah berintegrasi.

Manfaat utama Vita-Lea:
1. Pertambahan tenaga SEGERA - pemberi tenaga,kecergasan tubuh dan kekuatan mental,sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam asperk pembekajaran mahupun kerja2 seharian
2. PPengkap nutrisi - Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang,terutamanya mereka yang vegetarian dan anemia.
3. Kepayaan sistem reproduktif - penting bagi kanak2 dan remaja yang sedang membesar
4. Metabolisme- Sangat membantu dalam stimulasi metabolismea dan melambatkan proses penuaan.
5. Elemen Penting pada sel tubuh - Menyediakan asas nutrisi,memastika sel hidup,pertumbuhan sel baru,membantu proses pembesaran,pertumbuhan rambut,otot,kulit,kuku dan hormon,serta menjaga kesihatan tiroid.
6. Melindungi organ - melindungi fungsi buah pinggang,jantung dan hati ..Fungsi lain vita-lea ialah :-

AntarAntara fungsi lain Vita-Lea ialah
1. Mengimbangi segala bahan kimia di dalam badan
2. sebagai insuran bagi menampung kepada apa2 pemakanan yang kurang dalam diet.
3. Membantu pengambilan makanan di dalam badan kita supaya lebih berfungsi ( mengoptimumkan fungsi nutrien dr diet harian kita)
4. Membantu meningkatkan kesegraan otak dan pertahanan terhadap jangkitan
5. Membantu kesihatan secara am
6. . Membantu meningkatkan kesegraan otak dan pertahanan terhadap jangkitan
7. Membantu meningkatkan kesegraan otak dan pertahanan terhadap jangkitan
8. Membantu kesihatan secara am

    protin untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.

 Antara makanan yang doktor sarankan untuk tambah darah : :Bayam ,ikan bilis , hati (organ dalaman tidak digalakkan kerana mengandungi toksin yang tinggi)
kekerang (kena hati-hati coz silap haribulan boleh kena diarrhea dan kalau orang yang ada masalah allergy kerang kurang sesuai untuk diamalkan)
Tapi kalau nak makan semua makanan kat atas tu hari-hari, jenuh juga dibuatnya kan? Jadi di sini, saya ingin kongsikan kepentingan Vitalea Iron Formula Shakle

  


Vita Iea [multi vitamin ]terkenal sebagai supplemen untuk tambah darah, zat besi (iron) memainkan peranan yang sangat penting.

Tahukah anda, zat besi berfungsi untuk membantu dalam pembentukan sel darah merah, membantu pemeliharaan badan yang sihat, mencegah anemia.

Zat besi berfungsi sebagai komponen bagi struktur hemoglobin iaitu satu sebatian penting untuk mengangkut oksigen  yang diperlukan oleh badan dari paru-paru ke tisu di seluruh tubuh. Apabila zat besi yang dibekalkan terlalu sedikit, kekurangan zat besi boleh menyebabkan masalah anemia dan ini mengakibatkan kelesuan, gangguan konsentrasi dan fungsi imun turut terjejas.

Jadi, jika anda mengalami masalah kekurangan darah, amalkanlah pengambilan  VitaLea Shaklee 2 biji sehari... InsyaAllah pasti membantu dalam masalah kekurangan darah ini. Membantu pengambilan makanan di dalam badan kita supaya lebih berfungsi ( mengoptimumkan fungsi nutrien dr diet harian kita)


VITA-LEA IRON FORMULA..MULTIVITAMIN & MULTIMINERAL YANG TERBAIK
Makanan tambahan yang seimbang dan paling komprehensif di dalam sains Shaklee yang mampu dimiliki. Vita-Lea diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.
Mengandungi lebih nutrien, tenaga dan perlindungan

Pakar kesihatan mencadangkan semua orang dewasa mengambil makanan tambahan harian bagi menyokong kesihatan secara menyeluruh. Walau bagaimanapun, pengambilan makanan tambahan biasa menyebabkan tubuh mendapat nutrisi yang tidak seimbang. Vita-Lea adalah formulasi premium yang disokong oleh tujuh kajian klinikal serta turut menggabungkan ramuan-ramuan terbaik dan kualiti yang luar biasa.

Penggunaan harian, Vita Lea boleh:
* Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh*
* Menyokong jangka hayat hati, usus dan mata*
* Meningkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi*
* Memberikan perlindungan menentang kerosakan radikal bebas*

Perbezaan Shaklee


Kemajuan Saintifik
 * Disokong oleh tujuh kajian klinikal. Mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif
 * Teknologi salutan mikro membantu dalam pembebasan segera di dalam perut untuk meningkatkan penyerapan asid folik dan vitamin B penting yang membantu menghasilkan dan memelihara sel-sel baru.

Kualiti yang luar biasa
* Lebih daripada 340 ujian kualiti dilakukan setiap kali Vita-Lea dihasilkan

  • Vitamin D - Menyokong penyerapan kalsium untuk tulang dan gigi yang sihat*
  • Beta Karotena - Meningkatkan kesihatan mata, kulit dan sistem imunisasi*
  • Vitamin E - Menyokong kesihatan sekular dan meningkatkan kesihatan hati, usus dan fungsi imunisasi*
  • Kalsium - Menyokong kekuatan tulang, pengaliran urat saraf dan otot-otot*
  • Boron - Membantu dalam metabolisma Vitamin D dan mineral yang terbabit dalam perkembangan tulang*
  • Magnasium - Menyokong kekuatan tulang, fungsi otot dan membantu dalam mengekalkan tekanan darah normal dan denyutan jantung*
  • Biotin - Membantu badan menghasilkan tenaga dari protein dan lemak*
  • Lain-lain - Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, warna dan bahan pengawet*




Vita  Lea - Iron Formula / Multi Vitamin & Multimineral  [120 tablet 60 sajian -2 x sehari :1 pg 1 mlm lps mkn ]
Kod Produk :10131
Harga runcit : RM88.75
Harga Pos : WM= RM10 , EM= RM20  
Harga Pengedar [ahli] ; RM71                      
PV ; 71
UV ; 23

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuh atau mencegah seberang penyakit  tetapi ia adalah supplement berkualiti tinggi* . Sihat dan Sakit adalah ketentuan Allah.Tugas kita berikhtiar untuk sihat.Moga-moga dengan mengambil produk ini INSYALLAH kesihatan dan penampilan kita akan bertambah baik.

JOM DAPATKAN PRODUK SHAKLEE DGN HARGA MURAH BERSAMA SAYA:AZMI HASHIM. JOM JOIN BISNES SHAKLEE HARI  INI.

AZMI  HASHIM 
Email : mihash55@yahoo.com.my.
Hp : 0124899504
Shaklee ID :1094742
Web : www.sihatwalafiat.com
FB : sihatwalafiat

0 comments:

Post a comment