Kesihatan mempengaruhi sebahagian besar kehidupan kita secara penampilan Luaran dan dalaman. Keupayaan seseorang juga bergantung kepada standard Kesihatannya. Dalam memastikan kesihatan pada tahap optima pemakanan dan Persekitaran kita adalah factor penting yg harus diambil berat oleh setiap individu... < baca selanjutnya>


Tanda-tanda sakit yang selalu kita rasakan berhubung kait dengan fungsi badan yang lain. Bacalah untuk menilai...
baca-selanjutnya>

Cadangan waktu pengambilan nutrisi Shaklee mengikut jenis produk...
baca-selanjutnya>
Kombinasi produk Shaklee yg dicadangkan bagi
meningkatkan kesihatan secara optimum...
baca-selanjutnya>
Set bajet dibawah RM350, kombinasi beberapa produk pilihan terbaik shaklee..
baca-selanjutnya>


TESTIMONI HOME CARE – GET CLEAN

TESTIMONI HOME CARE – GET CLEAN

  1. Home  Care  - Get   Clean
  2. Get Clean @ Water Pitcher
  3. Soft Fabric  Concentrate
  4. Basic  H2  Organic  Super - Cleaning  Concentrate
  5. Dish  Wash  Concentrate 
  6. Fresh Laundry Concentrate
  7. Home Kit


Get Clean® Water merupakan sistem penurasan air multipaten baru yang menghasilkan air yang lebih sihat. Berbanding dengan jag air yang lain, Get Clean®Water menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air anda serta mengurangkan bahan-bahan cemar yang sukar disingkirkan termasuklah kandungan plumbum sehingga 99%. Get Clean® Water merupakan sistem penuras jag air pertama yang menggunakan blok-karbon yang boleh diisi semula. Jadi, kuranglah botol plastik yang perlu dibuang. Ia juga berupaya menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan.

Testimoni yang mengembirakan hati customer yg telah menggunakan SHAKLEE SET GET CLEAN WATER PITCHER….

Tengoklah keadaan air dirumahnya yang warna kuning tu…selepas guna water pitcher ni…air menjadi bersih…dan selamat untuk diminum…Dan apa yang best tentang water pitcher ni….ia mudah dibawa ke mana-mana…dan tak berat….sesuai untuk dibawa ke tempat-tempat yang sukar mendapatkan air bersih…
mode : puas ati!

ni bukan cilok org lain ye..ni umah sendiri nye kat seremban 2..air dlm glass kanan tu direct dr paip pg td kul 6.30..air dlm glass kiri direct dr paip tp telah di filter oleh SHAKLEE SET GET CLEAN WATER PITCHER.. sebab tu lah sebelum ni x nak minum air paip..tgk kaler pun dah takut..huhu tp skang dah x lagi..minum air x masak pun senang hati..bg kat qaid pun laju dia minum..heheh

saya x jual benda2 yg sy rasa x best..sebab benda ni best lah saya jual..kot2 ade yg nak jugak set ni jom hubungi saya..harga sgt kompetetif nak compare dgn lain..ade ke kat mesia ni jual jug air tp siap filter dulu air tu..haaa shaklee ade..jom beli jom!!

cc: Fadhil Warehghimau Daging Rusa Fabiha
tu dia..dari air kuning,dah jadi bersih.sesuai la sangat dgn org yg ada masalah air kat rumah kan,atau kat kampung.yelah takkan nak bagi mak ayah minum air tak bersih.mestilah kita nak 1 keluarga sihat kan?jom hadiahkan set Get Clean Water Pitcher kepada keluarga,saudara mara,atau pun nak sedekah kat surau,masjid..wahhh pahala tu. :) contact saya untuk pertanyaan harga atau maklumat lanjut mengenai produk
yer. :)





Basic H² Organic Super Cleaning Concentrate



Product Name : Basic H² Organic Super Cleaning Concentrate
Details :Servings per Container : 16oz(473ml)
Softens Clothes

Here’s a clean-smelling, silky softener that reduces wrinkles and takes out static cling better than what you’ve probably been using. And thanks to the superconcentrated formula, you not only use less, but you actually can hold it in your hand.

Superconcentrated – 32 ounces softens 64 loads
Natural softens, reduces wrinkles and controls static cling
Small bottle is easy to carry, pour, and store

The Shaklee Difference
The Shaklee Difference

Safe
* Nontoxic
* No toxic fumes
* No hazardous chemicals
* Fragrance free
* Mild on your hands
* pH balanced
* No chlorine

Powerful
* Tough on grease Ultra–concentrated – 16 oz. makes 48 gallons
* Doubly concentrated vs. original
* Basic H – use only half as much

Green
* Natural sustainably sourced ingredients – derived from corn and coconuts
* Biodegradable
* No phosphates
* Recyclable packaging
* No dyes
* Safe for septic systems and gray water

Helpful Tip
Use Soft Fabric liquid in the washer. The liquid will help reduce wrinkles and the sheets will control static cling. Plus, your family’s laundry will be softer than ever.
This performance comparison was done on June 20, 2006 and is valid only for the named products marketed at that time. All trademarks are the property of their respective owners.

Pn . An – cucian sungguh bersih,tidak mencederakan tangan bila meggunakannya.


 Hand Dish Wash Concentrate Shaklee

Saya telah menggunakan Hand Dish Wash Concentrate selama 2 bulan.Hand Dish Wash Concentrate ialah pencuci pinggan mangkuk Shaklee yang 100% semulajadi


Keistimewaan Hand Dish Wash Concentrate berbanding pencuci pinggan yang lain ialah;
* Sesetengah pencuci pinggan mangkuk mengandungi surfaktan yang berasaskan petroleum dan bahan pencucui seperti Diethanolamine dan sodium dedecylbenzensulfonate.
Kedu-dua bahan tersebut boleh merengsakan kulit dan mata.
* Dish Wash Concentrate ternyata tidak mengandungi 2 bahan tersebut

Testimoni diri sendiri setelah mengamalkan Dish Wash Concentrate
Kulit saya agak sensitif pada sabun pencuci.Tapi sejak saya gunakan Hand Dish Wash Concentrate Shaklee, tangan saya yang dahulunya mudah mengelupas, kini tidak lagi.Haa, apakah?

Kedua, sinki saya sentiasa berkilat walaupun saya tak sental sinki tersebut.Hand Dish Wash Concentrate menyebabkan sinki saya bersih secara automatik.


Ketiga, Hand Dish Wash Concentrate tahan lama.Ahli keluarga saya seramai 6 orang.Boleh bayangkan berapa banyak pinggan, cawan, mangkuk, kualai yang perlu dibasuh setiap hari? Tapi ternyata pencuci pinggan yang sebelum ini cepat habis.Tapi, setelah saya gunakan Hand Dish Wash Concentrate, ia bertahan selama 2 bulan.JIMAT kan?



Basic H2 sebagai ubat gigi: Anda mempunyai masalah nafas berbau dan penyakit gusi? Anda seorang perokok atau peminum kopi tegar? Tambah setitik Basic H2 pada ubat gigi sebelum menggosok gigi. Hasilnya pasti teruja. Gigi putih dan gusi sihat. Nafas juga kekal segar sepanjang hari. Ini disebabkan oleh fungsi Basic H2 yang bertindak melawan semua jenis kuman.

Basic H2 untuk pesakit Eczema berair: Punya masalah penyakit kulit eczema berair? Tambahkan 2-3 titis Basic H2 ke dalam baldi mandian. Ia boleh mengeringkan eczema tersebut. 

Basic H2 sebagai sarung tangan: Cucian kering meninggalkan kesan kotor pada kuku dan tangan. Ini amat menjengkelkan. Sebelum mencuci sesuatu seperti lemak ayam atau lemak daging, mencuci habuk, mencuci ubian bertanah, titiskan tangan anda dengan Basic H2, gosok pada tangan dan mula mencuci!

Basic H2 sebagai racun perosak: Cairkan Basic H2 beberapa titis per botol semburan. Spray tumbuhan anda sebagai rutin. Bukan sahaja serangga akan menjauhkan diri, malah tumbuhan tumbuh lebih hijau dan sihat.

Basic H2 sebagai keajaiban-agro: Tambah beberapa titik Basic H2 ke dalam air suam, kemudian siram tumbuh-tumbuhan. Basic H2 akan menjadikan tanaman anda lebih sihat berbanding disiram air biasa.

Basic H2 untuk mengasah pisau: Sekali lagi, hanya beberapa titik Basic H2 sudah mencukupi. Titiskan pada batu asah sebelum menajamkan pisau. Batu akan kekal lembap.

Basic H2 untuk pengumpul setem: Jika anda pernah cuba mengeluarkan setem daripada sampul surat, anda tahu bahawa sukar untuk ia tanggal dengan baik. Titik Basic H2 pada belakang sampul, biarkan beberapa minit. Setem akan tertanggal dengan mudah!

Basic H2 sebagai pencuci lampin: Tambahkan 1/4 sudu Basic H2 ke dalam baldi yang direndam lampin. Ia membantu menanggalkan kotoran dan membunuh kuman.

Basic H2 dan gigitan serangga: Sapukan sedikit Basic H2 pada gigitan serangga, anda akan merasa lebih baik. Ianya selamat untuk semua peringkat umur.

Basic H2 sebagai pencuci cermin pintu/kereta: Tuangkan 3 1/2 sudu kecil Basic H2 ke dalam satu liter air, dan gunakan ia untuk mencuci pintu kaca. Atau titiskan beberapa titik Basic H2 ke dalam air simpanan wiper pada kereta anda. 

Basic H2 sebagai mandian: Titiskan Basic H2 pada baldi mandian anda mahupun binatang peliharaan kesayangan anda. Anda akan dapati kulit yang lembut mahupun bulu binatang 
peliharaan yang bersih!


Testimoni Fresh Laundry Concentrated

Hari Sabtu lepas saje lah nak test guna sabun baru hehe excited nih lepas dah khatam baca instruction and labels, apa lagi, mula lah operasi membasuh tudung2 ku…
 
Mula-mula ambil sesudu kecik je (takyah menggunung pon) buh dalam baldi, pastu tambah air..start dah bau aroma2 indah tuu..lepas tuh letak lah tudung awning tuh dalam 5 helai..gosok sikit jadilah sbb bukan kotor sgt smp nk kene sental kan..Dah bawak keluar sehelai demi sehelai, sekali tengok..uihhhh kelam gelap gelita airnya..waduh..kotor rupanya tudung2 ku..Yang paling Adaa suka,bau nya super fresh! very light and fresh..nyaman je ..
 
lepas tuh bilasan terakhir letak pulak fabric softener nya kan..lagi lah wangi..mmg best. Lepas dah kering pon still wangi tau! Satu lagi, kalau macam sabun biasa jenuh jugak membasuh tangan nak bagi hilang licin sabun tu kan. Yang ni kejap je, very easy. Maklum le kekadang tgh duk membasuh tuh anak meraung lah telepon bunyik lah..kalau sabun biasa tu lom sempat abes basuh tangan, hp pon dah habes bunyi, anak pulak makin kuat meraung hehe
 
Hari ni test dengan cucian yang lebih banyak. Guna machine and large wash..penuh le kirenye mesin basuh tuh dan guna amount yang sama iaitusesudu kecil serbuk cucian Fresh Laundry concentrated dan 1oz softener yang dah di dilute with a cup of water..selalunya Adaa guna sabun basuh sampai 2 scoop (nama dirahsiakan) tapi at the end bau ala2 je tinggal..lepas kering lagi lah..kejap je dah ilang..ini satu sudu teh je..
Memula mcm was2 jugak, betul ke satu sudu teh je? Well believe me, betul..sbb ianya super concentrated. Patut lah smp 4/5/6 bulan tahannya..hehe

Yang Adaa suka, dengan satu jenis sabun ini, kita boleh cuci pakaian putih, bewarna, baju baby, dan baju sendiri. Kalau baju baby sebenarnya tak sesuai ye guna sabun biasa sbb bahan kimia nya boleh menyebabkan irritation. It’s true, sbb dulu Adaa pernah basuh baju baby dengan sabun biasa kita guna ni tak kisah lah Daia ke Dynamo ke Breeze ke, sudah nya anak jadi gatal2 gitu..kulit kanak2 ni sensitif lagi..sebab tuh memang ada sabun khas untuk baby kan? Bagi orang dewasa yang mempunyai kulit sensitif pon sangat lah sesuai sbb non toxic!

Cucian bersih, wangian segar, bau nya tahan lama, jimat..what else? Selamat untuk kulit sensitif since it’s natural!! The specialty of Shaklee =)

*Sorry tak lupa snap gambar. Maklum lah terlebih eager hehe. Next time okeh?


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuh atau mencegah seberang penyakit  tetapi ia adalah supplement berkualiti tinggi* . Sihat dan Sakit adalah ketentuan Allah.Tugas kita berikhtiar untuk sihat.Moga-moga dengan mengambil produk ini INSYALLAH kesihatan dan penampilan kita akan bertambah baik.

JOM DAPATKAN PRODUK SHAKLEE DGN HARGA MURAH BERSAMA SAYA:AZMI HASHIM. JOM JOIN BISNES SHAKLEE HARI  INI.

AZMI  HASHIM 
Email : mihash55@yahoo.com.my.
Hp : 0124899504
Shaklee ID :1094742
Web : www.sihatwalafiat.com
FB : sihatwalafiat

0 comments:

Post a comment