Kesihatan mempengaruhi sebahagian besar kehidupan kita secara penampilan Luaran dan dalaman. Keupayaan seseorang juga bergantung kepada standard Kesihatannya. Dalam memastikan kesihatan pada tahap optima pemakanan dan Persekitaran kita adalah factor penting yg harus diambil berat oleh setiap individu... < baca selanjutnya>


Tanda-tanda sakit yang selalu kita rasakan berhubung kait dengan fungsi badan yang lain. Bacalah untuk menilai...
baca-selanjutnya>

Cadangan waktu pengambilan nutrisi Shaklee mengikut jenis produk...
baca-selanjutnya>
Kombinasi produk Shaklee yg dicadangkan bagi
meningkatkan kesihatan secara optimum...
baca-selanjutnya>
Set bajet dibawah RM350, kombinasi beberapa produk pilihan terbaik shaklee..
baca-selanjutnya>


TESTIMONI ALFALFA

Kisah benar tentang alfalfa shaklee

Assalamualaikum w.b.t

Last week sajalah pergi lepak-lepak sambil gosipping dengan bekas rakan sekerja. Sambil borak-borak termasuklah part shaklee. Dia pun makan shaklee dan juga merupakan distributor shaklee juga. Katanya, kalau ada orang minta quote tentang harga set kurus, dia memang akan inform siap2, yang makan shaklee ni bukannya boleh kurus sehari dua. Ada beberapa konsep yang wajib diamalkan (selain makan suplemen), barulah boleh menampakkan hasil. Dia tak nak orang over expected. Lepas tu kata shaklee tipu!

Betullah tu. Saya pun kalau boleh nak biarlah orang faham betul2, baru ambil suplemen. Tak naklah diorang bergantung sepenuhnya pada suplemen. Suplemen hanyalah makanan tambahan, jadi kita tetap perlu makan makanan yang seimbang. Lagi-lagi kalau nak berdiet, bukan setakat suplemen, tapi ada beberapa konsep yang perlu kita ikut.

Tutup cerita diet. Kita masuk kisah alfalfa. (Panjang pulak intro). Kawan saya ni pun cerita. Dia suka alfalfa complex. Sekarang ni dia konsisten dengan alfalfa je. Dia ni memang jenis tak suka nak telan tablet-tablet ni semua. Vitamin C pun dia ambil yang chewable. Nak ambil multivitamin vitalea tu memang tak lah. Sebab saiznya yang besar. Takut tak tertelan.

Jadi, dia ambillah alfalfa yang bersaiz kecil tu. Sehari tak sampai pun 5 biji. Dia perasan, kalau dia ambil alfalfa ni, badan jadi lebih cergas. Dia ni hari-hari travel selama 2 jam. 1 jam pergi kerja, 1 jam balik kerja. Kadang-kadang, kerja die memerlukan dia untuk keluar ke site. Dengan meeting yang tak pernah habisnya. Jadi. biasanya, balik kerja, badan memang tak bermaya. Tapi kalau makan alfalfa, Alhamdulillah. Balik rumah still bertenaga untuk melakukan kerja-kerja  rumah termasuklah menguruskan anak kecilnya yang berusia 2 tahun.

Dia tak puas hati. Betul ke sebab alfalfa ni? Okay, dia buat test. Satu minggu dia tak makan alfalfa. Rutin harian yang lain adalah sama. And guess what? Memang jadi lemau. Dan dia jadi percaya yang alfalfa telah bantu dia untuk bertenaga sampai ke petang.  Itulah ceritanya.

Kalau ada yang tak tahu, alfalfa juga boleh dikategorikan sebagai multivitamin. Nak tahu sebabnya, =====> klik sini.

Saya nak tambah sikit ye. Bila kita ambil sesuatu suplemen tu, yakinlah dengan keberkesanannya. Bila kita yakin, secara tak langsung kita menarik aura positif yang akan menjadikannya positif, In shaa Allah. Akhir kata:

“Bagi setiap penyakit ada ubatnya. Ketika dikenakan ubat pada penyakit, maka yakinlah bahawa Allahlah Yang Maha Menyembuhkan”
(Petikan dari buku Allah Doktorku, Wahyu Ubat Penyakitku)
Alfalfa complex : A Must Have Vitamin Sepanjang Musim Raya

Assalamualaikum w.b.t
Diam tak diam dah nak habis bulan Ramadhan yang penuh barakah ni. Saya percaya, di samping kita mengerjakan amalan-amalan sunat, ramai juga yang ambil kesempatan untuk menurunkan berat badan di bulan puasa ni. So, amacam? Capai tak target uolls? ;p

In shaa Allah, tulat, 1 Syawal bakal menjelma. Maknanya, food heaven.. :D Makanan mesti sedap-sedap semuanya! Dan biasanya yang sedap2 tu haruslah berlemak bersantan penuh minyak kan? Dengan rendang, lemang, satay, bermacam jenis ketupat dengan kuah kacang yang marbeles, lontong.. Inilah masanya nak makan sepuasnya. Yelah kan dah berpuasa selama sebulan. Tak kanlah nak tahan nafsu nak makan makanan feberet tu kan? TAPI, kalau makan nanti sia-sialah pula usaha turunkan berat badan di bulan puasa. Silap hari bulan, bukan saja berat badan bertambah, siap kene darah tinggi lagi. So macam mana ni? Tak kan pulak nak tahan makan? Rugi lah pulak kan..

Jangan risau..!! Pilihlah ALFALFA COMPLEX SHAKLEE! Produk yang wajib ada untuk setiap orang di musim perayaan!









*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuh atau mencegah seberang penyakit  tetapi ia adalah supplement berkualiti tinggi* . Sihat dan Sakit adalah ketentuan Allah.Tugas kita berikhtiar untuk sihat.Moga-moga dengan mengambil produk ini INSYALLAH kesihatan dan penampilan kita akan bertambah baik.

JOM DAPATKAN PRODUK SHAKLEE DGN HARGA MURAH BERSAMA SAYA:AZMI HASHIM. JOM JOIN BISNES SHAKLEE HARI  INI.

AZMI  HASHIM 
Email : mihash55@yahoo.com.my.
Hp : 0124899504
Shaklee ID :1094742
Web : www.sihatwalafiat.com
FB : sihatwalafiat

0 comments:

Post a comment