Kesihatan mempengaruhi sebahagian besar kehidupan kita secara penampilan Luaran dan dalaman. Keupayaan seseorang juga bergantung kepada standard Kesihatannya. Dalam memastikan kesihatan pada tahap optima pemakanan dan Persekitaran kita adalah factor penting yg harus diambil berat oleh setiap individu... < baca selanjutnya>


Tanda-tanda sakit yang selalu kita rasakan berhubung kait dengan fungsi badan yang lain. Bacalah untuk menilai...
baca-selanjutnya>

Cadangan waktu pengambilan nutrisi Shaklee mengikut jenis produk...
baca-selanjutnya>
Kombinasi produk Shaklee yg dicadangkan bagi
meningkatkan kesihatan secara optimum...
baca-selanjutnya>
Set bajet dibawah RM350, kombinasi beberapa produk pilihan terbaik shaklee..
baca-selanjutnya>


Performance - Natural Orange

Minuman Hidrasi Tulen - Sebelum, Semasa dan Selepas latihan
Penyahhidratan merupakan penyebab biasa bagi kelesuan dan tahap pencapaian yang kurang memberangsangkan bagi para atlet. Shaklee Performance® terbukti secara klinikal untuk menyokong tahap hidrasi berbanding air. Tambahan pula, Performance® mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi yang lain.
campuran Elektrolit OPTI-LTYE™ proprietari dengan campuran unik karbohidrat kami dapat memberikan tenaga segera dan berkekalan bagi menyokong hidrasi optimum.

Terbukti secara klinikal

 • Ujian makmal terhadap atlet dengan pencapaian cemerlang menunjukkan  yang Performance® Performance®maximum Shaklee dapat:
 • Mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan hidrasi
 • Memberikan spektrum elektrolit yang menyeluruh termasuk kalsium dan magnesium (bukan untuk jenama unggul)
 • Memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina.


Dapatkan yang Terbaik, Serlahkah yang Terbaik
Nutrisi untuk para atlet sukan Shaklee memberikan apa yang tubuh anda perlukan; sebelum, semasa dan selepas latihan, dengan formula yang terbukti secara klinikal dapat membantu anda bertahan lebih baik, berlatih lebih lama dan kembali bertenaga dengan lebih cepat., bebas gas , kurang kandungan gula , kandungan natrium yg rendah mempercepatkan penyerapan cecair [elektronik] dalam mengatasi masalah haus .

Kebaikan Performance ® Maximum Shaklee
Pengenalan mengenai Performance ® Maximum

 • Pertama kali dihasilkan pada 1980 an oleh saintis  Shaklee dan Universiti Yale bagi membantu projek penerbangan Daedalus (human powered fligt performance).      Performance ® merupakan minuman sukan pertama bagi para atlet di Amerika Syarikat. Melalui perkasaan produk  Performance ® dari Shaklee, penerbanganDaedalus  telah mencipta rekod sejarah sebagai penerbangan berkuasa manusia yang terjauh iaitu 72 batu dan rekod ini masih bertahan hingga kini.
 • Performance ® juga telah direka khusus untuk para angkasawan NASA, Amerika Syarikat.Para atlet bertaraf antarabangsa dan pengembara terkemuka memililih  Performance ® sebagai pilihan utama mereka. Ini kerana, minuman ini telah banyak membantu mereka dalam mencipta rekod dunia baik dalam dunia sukan mahupun aktiviti pengembaraan.
 • Ujian klinikal membuktikan rumusan ekslusif OptiCarb yang sudah dipatenkan ini akan meningkatkan tenaga otot sebanyak 6 kali ganda, memberikan tenaga dan memelihara sirkusi bendalir dalam tubuh berbanding minuman sukan yang lain.Performance ® mempunyai lebih 67% otot glikogen (sumber tenaga) dan menyediakan tenaga dari jenis karbohidrat dengan segera.
 • Komponen elektrolit yang penting:
  • Na+  (sodium)
  • Cl+   (Chloride)
  • Mg+ (Magnesium)
  • Ca2+ (Kalsium)
  • K+  (Potasium)
 • Membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.Baik untuk system neuromotor (tindak balas saraf dan otot).

Kebaikan Performance ®

 • Meningkatkan daya ketahanan badan
 • Mememberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal, meningkatkan daya tahan otot dan memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh.
 • Membekal tenaga dan daya ketahanan fizikal
 • Ia mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolisme air dalam tubuh. Ia mengandungi potassium, kalsium, sodium, phosphorus, magnesium dan chloride. Produk ini turut dirumus ekslusif untuk membekalkan tenaga fizikal terutamanya mereka yang menetap di kawasan tropika dan mereka yang aktif dalam kerja harian.
 • Mencegah Penyahhidratan
 • Mengurangkan kehausan, mencegah penyahhidratan, melembabkan kulit dan kelihatan muda
 • Mengekalkan paras gula
 • Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula darah yang penting bagi tenaga otot dan mempercepatkan penyembuhan akibat kecederaan otot.


Performance ® merupakan satu hidangan yang lazat untuk diminum pada bila-bila masa dan di mana sahaja. Enak diminum begitu sahaja mahupun dicampur dengan minuman yang lain.
Performance ® Maximum ni perisa orange. Sedap rasanya. Air untuk tenaga.

Golongan  yg sesuai dan memerlukan  Performance  ®  maximun  Drink  :
1 . Ibu yg menyusukan anak
2.  Mereka yg aktif/ bersukan
3.  Orang yg berpuasa . Sesuai masa berbuka atau bersohor
4.  Pesakit Gout
5.  Mereka yg kurang minum air dan hidrasi
6.  Individu yg selalu sakit kepala atau migraine
7.  Kanak2 yg demam dan individu yg nak demam
8.  Sebagai pegganti kpd minuman Isotonik lain yg berkarbonat dari gula berlebihan

Jaminan Ketulenan Shaklee
Tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis atau sebarang bahan pengawet tambahan.

Performance - Natural Orange [ Pure Hydration Drink ] Narul Orange /539gram/19 sajian
Kandungan : tiap sajan[ 28g/3 sudu tea  : tenaga100kcl,karbohdrate 25.0g,sugar11.0g,sodium130mg
Harga runcit  :  RM82.50
Harg  Pos :  WM = RM10 ,  EM  = RM20
Kod Produk : 20496
Harga Pengedar : RM66
PV : 66

UV : 21


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuh atau mencegah seberang penyakit  tetapi ia adalah supplement berkualiti tinggi* . Sihat dan Sakit adalah ketentuan Allah.Tugas kita berikhtiar untuk sihat.Moga-moga dengan mengambil produk ini INSYALLAH kesihatan dan penampilan kita akan bertambah baik.

JOM DAPATKAN PRODUK SHAKLEE DGN HARGA MURAH BERSAMA SAYA:AZMI HASHIM. JOM JOIN BISNES SHAKLEE HARI  INI.

AZMI  HASHIM 
Email : mihash55@yahoo.com.my.
Hp : 0124899504
Shaklee ID :1094742
Web : www.sihatwalafiat.com
FB : sihatwalafiat

0 comments:

Post a Comment