Kesihatan mempengaruhi sebahagian besar kehidupan kita secara penampilan Luaran dan dalaman. Keupayaan seseorang juga bergantung kepada standard Kesihatannya. Dalam memastikan kesihatan pada tahap optima pemakanan dan Persekitaran kita adalah factor penting yg harus diambil berat oleh setiap individu... < baca selanjutnya>


Tanda-tanda sakit yang selalu kita rasakan berhubung kait dengan fungsi badan yang lain. Bacalah untuk menilai...
baca-selanjutnya>

Cadangan waktu pengambilan nutrisi Shaklee mengikut jenis produk...
baca-selanjutnya>
Kombinasi produk Shaklee yg dicadangkan bagi
meningkatkan kesihatan secara optimum...
baca-selanjutnya>
Set bajet dibawah RM350, kombinasi beberapa produk pilihan terbaik shaklee..
baca-selanjutnya>


Lecithin


[Lecithin boleh diperolehi drp. Kuning telor,jagung dan soya bean .soya bean lecithin is the richest cholesterol free . Lecithin tidak boleh dihasilkan oleh badan tetapi sangat di perlukan oleh badan .
Kolina merupakan satu komponen asetilkolina neurotransmiter yang terlibat dalam penghantaran mesej ke otak dan sistem saraf. Soya lecithin merupakan sumber utama kolina.Lecithin Shaklee diperolehi secara semula jadi drp. Kacang soya. Setiap kapsul gel lembut menyumbang 530mg Lecithin. Tiada perasa tiruan,pemanis,pewarna atau bahan pengawet tambahan.

Khasiat Lecithin Shaklee lain :- 
Membantu penyerapan vitamin A,D,E dan K ,mengawal pengumpulan platlet darah ,mengurangkan tekanan darah tinggi[membersihkan saluran darah]tingkatkan metabolisma , melindungi hati , menghalangkan batu karang ,mencantikkan otot,kulit,mengurangkan sembelit, membaiki  masalah prostat bagi lelaki, pemecah lemak [agen pelangsingan] , meningkatkan daya ingatan dan mengurangkan stress , menurunkan paras kolesterol dalam serum . Mencegah penyakit berkaitan hati ,Lecithin mengelingi fibre saraf-tanpa fungsi saraf kurang berkesan. Berkesan kpd pesakit multiple selerosis, fibromyalgia , tekanan , PMS, . Lecithin juga makanan otak dan saraf , mencegah penyakit nyayuk[ Alzheimer]  baik utk system ingatan ,mengelak proses tidor elak insomonia , Lecithin jaga paru2, sebagai pelincir bagi joint2 sendi bagi penjagaan buah pinggang , utk kulit yg cantik , mengawal hormone epinephrine bagi mencegah PMS dan gejala menopause ,mengawal kehilangan air pd kulit ,baik utk IQ kanak2, menjaga membrane sel , baik utk hormone,cantik otot dan kulit,
sumber makanan yg tinggi lecithin:- Soya , telur,lecithin Shaklee.

Siapa yg boleh ambil lecithin :- 
Mereka yg ingin menurunkan berat badan , pesakit diabetes dan buah pinggang,pesakit stroke, mereka yg.kolestrol tinggi ,pesakit gout,individu mengalami insomonia/sukar tidor.

Kesan kekurangan lecithin :-
Keguguran rambut , tidak dapat fokus kpd pelajaran bagi pelajar , sering sakit dan mengalami keradangan .


Lecithin[Nature’s Emulsifier] 180 kapsul/30 sajian – 6kapsul sehari eg 3 x ambilan ..2 kapsul 1 x ambil
Harga runcit : RM52.50
Harga  Pos : WM = RM10 , EM = RM20  
Kod Produk : 10163
Harga Pengedar : RM42
PV : 42

UV : 11

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuh atau mencegah seberang penyakit  tetapi ia adalah supplement berkualiti tinggi* . Sihat dan Sakit adalah ketentuan Allah.Tugas kita berikhtiar untuk sihat.Moga-moga dengan mengambil produk ini INSYALLAH kesihatan dan penampilan kita akan bertambah baik.

JOM DAPATKAN PRODUK SHAKLEE DGN HARGA MURAH BERSAMA SAYA:AZMI HASHIM. JOM JOIN BISNES SHAKLEE HARI  INI.

AZMI  HASHIM 
Email : mihash55@yahoo.com.my.
Hp : 0124899504
Shaklee ID :1094742
Web : www.sihatwalafiat.com
FB : sihatwalafiat

0 comments:

Post a Comment