Kesihatan mempengaruhi sebahagian besar kehidupan kita secara penampilan Luaran dan dalaman. Keupayaan seseorang juga bergantung kepada standard Kesihatannya. Dalam memastikan kesihatan pada tahap optima pemakanan dan Persekitaran kita adalah factor penting yg harus diambil berat oleh setiap individu... < baca selanjutnya>


Tanda-tanda sakit yang selalu kita rasakan berhubung kait dengan fungsi badan yang lain. Bacalah untuk menilai...
baca-selanjutnya>

Cadangan waktu pengambilan nutrisi Shaklee mengikut jenis produk...
baca-selanjutnya>
Kombinasi produk Shaklee yg dicadangkan bagi
meningkatkan kesihatan secara optimum...
baca-selanjutnya>
Set bajet dibawah RM350, kombinasi beberapa produk pilihan terbaik shaklee..
baca-selanjutnya>


DTX™ Complex


Shaklee DTX™ ComplexTM mengandungi satu campuran proprietari ekstrak daripada gabungan ekstrak biji benih pokok susu tisel, schizandra, ekstrak dendalion, cendawan reishi, kunyit dan articok.

Khasiat Shaklee DTX lain :-

  • Ekstrak biji benih pokok susu tisel menyokong keupayaan badan menghasilkan protein bagi membantu sel2 hati , ekstrak drp schizendra dan cendawan reishi kaya dgn antiosidan , ekstrak drp dandelion kunyit dan articok membantu mengekalkan aliran hempedu.
  • Ekstrak biji benih pokok susu bahan anti oksidan melindungi hati drp toksin , dedah,racun , merawat hepatitis dan sirosis, mengurangkan kerosakan hati akibat alcohol , mencegah dan merawat batu karang , merawat sakit kulit spt psoriasis dan eczema .
  • Articok – membina semula sel2 merangsang pengaliran hempedu , Dendelion – membantu fungsi hati bagi rawat hepatitis dan jaundice , membantu penghadaman dan mecegah batu karang , membantu merawat endometriosis ,bertindak sebagai julap lembut utk masalah sembelit, meningkatkan keupayaan tubuh menyerap zat besi melawan anemia , melawan tumour/kanser, merendah paras gula dlm darah , baik utk kekembungan dan lebihan air . Kunyit – ada curcumin-bahan anti oksidasn,anti keradangan , anti viral terhadap HIV .
  • Reishi Mushrooms [LingZhi] – membina imun system, mengurangkan masalah bronchitis , sinusitis , merawat sindrom kelitihan yg kronik , mencegah penyakit jantung . Biji Schizandra – ada anti oksidan  - ia membantu merangsang sintesis protein meningkatkan jumlah enzim dlm hati utk tujuan detoksifikasi dan memperlahan pembentukan toksik.


Fungsi hati manusia  - pembesaran  hempedu , hempedu –pecah lemak , penyerapan vitamin A , D , E, K absorb calcium , tukar beta kerotene kpd Vit. A , sebagai detoksifikasi , mengawal paras gula dlm darah , utk metabolism lemak .  


  1. Kajian menunjukkan  kandungan utama di dalam DTX Complex Shaklee; ekstrak biji benih pokok susu tisel menyokong keupayaan badan menghasilkan protein bagi membantu menjana semula sel-sel hati. DTX Complex Shaklee mengandungi bahan ekstrak yang sangat penting dari biji benih pokok susu tisel yang menghasilkan 80% silymarin.  Ia turut mengandungi bahan-bahan yang digabungkan secara unik dan saintifik; ekstrak daripada Schizandra dan cendawa Reishi (herba yang kaya dengan anti-oksida) dan ekstrak daripada dandelion, kunyit, dan articok (herba yang membantu mengekalkan aliran hempedu)

 Hati merupakan organ homeostasis yang memainkan peranan penting dalam proses metabolisma dalam manusia dan  haiwan. Hati mempunyai pelbagai fungsi termasuklah
1. Menyimpan glikogen, mensintesis pritien plasma, dan menyahtoksik dadah.
2. Ia menghasilkan hempedu yang penting bagi penghadaman.
3. Melaksanakan dan mengawal pelbagai fungsi biokimia jumlah besar yang memerlukan tisu khas.
4. Hati menerima makanan terlarut dalam darah apabila makanan ini tercerna dan diserap di usus.
5. Menyimpan vitamin dan garam mineral tertentu.
6. Mengawal atur metabolisme korbahidrat, lipid dan asid amino.
7. Menghasilkan protein-protien plasma tertentu seperti albumin.
8. Menyahtoksik bahan-bahan beracun terutama dadah dan bahan-bahan bernitrogen seperti ammonia
9. Sebagai tempat penghasilan sel-sel darah merah fetus.
10. Menguraikan molekul hemoglobin tua
11. Menyingkirkan hormon-hormon berlebihan .Formulasi yang dipatenkan untuk DTX Complex                                                                
1. Ekstrak Biji Benih Pokok Susu Tisel (Milk thistle seed)                                                                      

  • Proses ekstrak ini mendapatkan 80% silymarin – kaya dengan bahan antioksida                          
  • Melindungi hati daripada toksin, termasuklah dadah, racun dan bahan kimia
  • Merawat masalah hati seperti hepatitis dan sirosis . Mengurangkan kadar kerosakan hati akibat lebihan alcohol  .Membantu mencegah dan merawat masalah batu karang
  • Membantu masalah kulit seperti psoriasis dan ekzema

2. Articok (Artichoke) Membina semula sel-sel hati  Merangsang pengaliran hempedu
3. Dandelion Membantu fungsi hati, sangat berguna ketika berlaku kebengkakkan hati (hepatitis) dan jaundice .Membantu penghadaman dengan merangsang pengaliran hempedu dari hati dan pundi hempedu; membantu mencegah batu karang  .Membantu merawat endometriosis. Bertindak sebagai julap lembut untuk masalah sembelit .Meningkatkan keupayaan tubuh menyerap zat besi – melawan anemia .Melawan tumor dan kanser . rendahkan paras gula dalam darah. Baik juga untuk masalah kekembungan dan lebihan air
4. Kunyit  Mengandungi curcumin : bahan anti-oksida  . Meningkatkan kesan anti-keradangan dan membantu mengurangkan kesakitan  .Mempunyai kesan anti-viral terhadap HIV  . 5. Reishi Mushrooms (Ling Zhi) Membina imun – membantu dalam mencegah    kanser Mengurangkan masalah bronkitis, sinusitis, mengurangkan keletihan yg kronik, membantu penyakit jantung .
6. Schizandra

  • Ekstrak biji benih dari Schizandra ini mengandungi bahan anti-oksida Ia juga berkait dalam merangsang sintesis protein, meningkatkan jumlah enzim dalam hati untuk tujuan detoksifikasi, memperlahankan pembentukan toksinHati merupakan organ terbesar di dalam tubuh manusia dan berkeupayaan dalam membina semula. Contohnya, serangan jantung akan merosakkan otot atau organ jantung. Tetapi, serangan kepada hati akibat pengambilan alkohol berlebihan boleh merosakkan hati. Namun, hati mampu membaiki organnya sendiri. Hati boleh dianggap sebagai INDUSTRI PEMPROSESAN dalam tubuh manusia, menjalankan fungsi-fungsi kritikan untuk membaiki.

Fungsi hati manusia adalah seperti berikut:
1. Rembesan Hempedu Cecair rembesan ini disimpan di dalam pundi hempedu untuk dikeluarkan apabila perlu ketika penghadaman.Hempedu adalah perlu untuk pencernaan lemak; ia memecahkannya kepada lapisan yang lebih kecil (small globule)Hempedu juga membantu dalam penyerapan vitamin larut lemak, A, D, E, K dan membantu mengasimilasikan kalsium  .Hempedu juga menukarkan Beta Karotena kepada Vitamin A .
2. Bertindak sebagai Detoksifikasi Metabolisme  protein dan penapaian bakteria makanan dalam usus menghasilkan ammonia yang didetoksifikasikan oleh hati. Hati mengawal metabolism protein . Untuk detoksifikasikan ammonia, hati juga menggabungkan bahan-bahan toksik termasuk sisa metabolik, sisa racun serangga, dadah, alkohol, dan bahan kimia dengan bahan-bahan lain yang kurang toksik . Bahan-bahan ini kemudiannya dikumuhkan dari buah pinggang. Oleh itu, dalam usaha untuk mempunyai fungsi hati yang betul, anda juga mesti mempunyai fungsi buah pinggang yang betul
3. Mengawal Paras Gula dalam Darah  Dengan menukarkan tiroksina – hormon tiroid, ke dalam bentu yang lebih aktif  Penukaran yang tidak mencukupi oleh hati boleh menyebabkan hipotiroidisme  Hati mewujudkan GTF (Faktor toleransi glukosa) dari kromium dan glutatio .GTF diperlukan oleh insulin untuk mengawal paras gula dalam darah dengan betul ,Gula yang berlebihan akan disimpan dalam badan sebagai glikogen, dan kemudian ditukar kembali kepada gula apabila diperlukan untuk tenaga . Hati juga memecahkan hormon seperti estrogen adrenalin dan insulin
4. Penting untuk metabolisme Lemak Penting dalam sintesi asid lemak dari asid amino dan gula, iaitu ketika pengeluaran kolesterol, lipoprotein, dan phospolipid, dan ketika pengoksidaan lemak untuk menghasilkan tenaga.  Di mana, makanan berlebihan akan ditukarkan kepada lemak di dalam hati, yang kemudian diangkut ke tisu lemak badan untuk penyimpanan.
Tiada perasa tiruan, pemanis, warna-warna, atau bahan pengawet tambahan.

DTX Complex [Tonik Hati ] Deliver Tender Loving Care For Your Liver   90 tablet/30 sajian =3 tablet sehari [siang/mlm]
Harga runcit  :  RM155.00
Harga  Pos : WM= RM10 , EM = RM20  
Kod Produk : 10330
Harga Pengedar : RM125
PV : 125

UV : 40


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuh atau mencegah seberang penyakit  tetapi ia adalah supplement berkualiti tinggi* . Sihat dan Sakit adalah ketentuan Allah.Tugas kita berikhtiar untuk sihat.Moga-moga dengan mengambil produk ini INSYALLAH kesihatan dan penampilan kita akan bertambah baik.

JOM DAPATKAN PRODUK SHAKLEE DGN HARGA MURAH BERSAMA SAYA:AZMI HASHIM. JOM JOIN BISNES SHAKLEE HARI  INI.

AZMI  HASHIM 
Email : mihash55@yahoo.com.my.
Hp : 0124899504
Shaklee ID :1094742
Web : www.sihatwalafiat.com
FB : sihatwalafiat

0 comments:

Post a Comment