Kesihatan mempengaruhi sebahagian besar kehidupan kita secara penampilan Luaran dan dalaman. Keupayaan seseorang juga bergantung kepada standard Kesihatannya. Dalam memastikan kesihatan pada tahap optima pemakanan dan Persekitaran kita adalah factor penting yg harus diambil berat oleh setiap individu... < baca selanjutnya>


Tanda-tanda sakit yang selalu kita rasakan berhubung kait dengan fungsi badan yang lain. Bacalah untuk menilai...
baca-selanjutnya>

Cadangan waktu pengambilan nutrisi Shaklee mengikut jenis produk...
baca-selanjutnya>
Kombinasi produk Shaklee yg dicadangkan bagi
meningkatkan kesihatan secara optimum...
baca-selanjutnya>
Set bajet dibawah RM350, kombinasi beberapa produk pilihan terbaik shaklee..
baca-selanjutnya>


CoQHealth Plus


Keterangan Produk
Untuk Jantung lebih Sihat Bertenaga / 1 kapsul CoQHealth= 28 cawan brokoli  Sesuai diamalkan oleh sesiapa sahaja yang ingin mengekalkan tahap kesihatan yang terbaik .

CoQHealth™ Plus mengandungi kesemua proprietary semulajadi daripada campuran 28mg CoQ10 dengan Vitamin E dan ekstrak Teh Hijau yang didatangkan di dalam kapsul bioketersediaan minyak kacang soya bagi memastikan potensi penguraian maksimum dan penyerapan yang lebih baik. CoQ10 telah ditunjukkan dapat:Menyokong penghasilan tenaga bagi jantung .  Menggalak dan melindungi arteri sihat terhadap pengoksidaan LDL . Meningkatkan peredaran darah . Membantu menambah dan mengekalkan paras CoQ10 di dalam darah .

Khasiat  lain CoQHealth plus :- menurunkan berat badan , merangsangkan metabolism , CoQ Health plus diperlukan oleh sel-sel badan utk menukar lemak kpd tenaga , utk gusi yg sihat – menghalangkan keradangan gigi , meningkatkan kesuburan lelaki dgn meningkatkan sperma , bertindak sebagai Antioksidan – melindungi badan dari kerosakan radikal bebas yg menyebabkan kerosakan kpd tisu2 badan dan DNAA . Masalah jantung – meningkatkan kesihatan jantung dgn. Membantu mengukuhkan otot jantung , menyokong keupayaan mengepam darah dan memperbaiki pengedaran darah kpd seluruh badan . Immune system – meningkatkan system anda . Tekanan darah tinggi – membantu mengekalkan tahap tekanan darah kpd julat normal . Bertindak sebagai anti aging – agen awet muda , menyokong system saraf . Merawat juga kanser , sakit mental , obesity , sakit sesak nafas , susah tidor , kuatkan system ginjal . migraine , meningkatkan insulin untuk rawat kencing manis

Co Enzim Q10 – nutrient larut lemak dihasilkan dlm tubuh pd setiap sel .                                                 Vitamin E – vitamin larut lemak –melindungi tubuh dari radikal bebas , mencegah penyakit PMS , mengurangkan keletihan , memperlambatkan penuan badan , anti kanser , antioksidan , membantu menguatkan akar rambut

Ekstrak  Tea Hijau – antioksidan membantu  mencegah kerosakan akibat radikal bebas , mengandungi Vit E dan C – utk kulit , rambut , mengawal kadar kolesterol dlm tubuh , membantu mencegah kanser , mengurangkan risiko strok , darah tinggi , penyakit berkaitan hati , menambah stamina , menghilangkan keletihan . Kandungan bioflavonoid dlm teh  hijau dapat memperkuat system  pencernaan , baik utk gusi .
RINGKASAN KELEBIHAN  CO Q HEALTH PLUS
                                       
Co-Q10 memainkan peranan yang penting dalam pengeluaran tenaga di dalam sel-sel badan. Ia juga bertindak sebagai antioksidan yang larut lemak.

Peranan yang paling penting bagi Co-Q10:


Untuk kesihatan jantung 
- Rawatan dan pencegahan penyakit kardiovaskular, termasuk aterosklerosis (arteri tersumbat).
- Mengurangkan kekerapan  "angina episode" dan menguatkan system jantung .
- Meningkatkan kualiti hidup dan kemandirian untuk orang-orang yang menghadapi kegagalan jantung kongestif.
- Tekanan darah pada pesakit dengan tekanan darah tinggi.

Untuk kanser
Doktor telah menggunakan Co-Q10 untuk merawat kanser payudara dan kesihatan sokongan kepada pesakit yang menerima kemoterapi.
Bagi diabetes

Co-Q10 boleh meningkatkan insulin berita pengeluaran-baik untuk pesakit kencing manis
Untuk kesihatan pergigian

Co-Q10 juga telah digunakan dengan keputusan yang baik untuk merawat gejala distrofi otot dan penyakit gusi:
Untuk kesihatan mental

Kajian makmal menunjukkan bahawa pesakit dengan penyakit Parkinson boleh mendapat manfaat daripada Co-Q10 tambahan.
Untuk penurunan berat badan

Kegemukan juga boleh dikaitkan dengan kekurangan Co-Q10. Kajian menunjukkan bahawa suplemen Co-Q 10 boleh mengurangkan berat badan dan ia telah dicadangkan bahawa Co-Q10 boleh memberi manfaat dalam rawatan pesakit dengan sindrom keletihan kronik.
Untuk kesuburan

Dalam kajian yang melibatkan lelaki subur, Co-Q10 telah dikaitkan dengan peningkatan dalam jumlah sperma, motilitas sperma lebih baik dan kadar yang mengalakkan kadar kesuburan yang lebih baik
Untuk statin (kolesterol dadah) pengguna

Co-Q10 boleh melindungi daripada kesan-kesan sampingan dari ubat-ubatan seperti beta-blockers dan beberapa antipsikotik. Pengambilan ubat-ubatan yang kerap boleh mengganggu sintesis koenzim Q10 dalam tubuh.

Gejala kekurangan CoQ 10
Penghasilan CoQ 10 adalah sangat terhad dalam badan. Penghasilan CoQ10 pada manusia, dilakukan oleh sel-sel dalam tubuh. Penghasilan CoQ 10 dalam badan melibatkan satu proses- yang melibatkan 17 langkah- yang memerlukan nutrien yang berikut: riboflavin (B2), niacinamide (B3), asid Pantothenic (B5), pyridoxine (B6), cobalamin (B12), asid folik, vitamin C, dan banyak unsur-unsur surih yang lain. Oleh itu, terdapat banyak cara sintesis yang kompleks koenzim Q10 boleh diganggu. Ada kemungkinan bahawa ramai orang yang mempunyai masalah kesihatan yang mengalami kekurangan ko-enzim Q10 disebabkan pengambilan makanan yang tidak mencukupi nutrien yang diperlukan dan / atau pengambilan satu atau lebih ubat-ubatan yang mengganggu sintesis koenzim Q10.


Tanda-tanda kekurangan koenzim Q10 termasuk: -
- Kegagalan jantung kongestif
- Tekanan darah tinggi
- Angina
- Prolaps injap mitral
- Strok
- Jantung aritmia, - cardiomyopathies
- Kekurangan tenaga
- Gingivitis
- Dan kelemahan umum sistem imun.

Co-enzim Q10 terlibat dalam pengeluaran tenaga. Kekurangan CoQ10  memberi kesan kepada jantung dan sistem kardiovaskular kerana jantung adalah otot yang paling banyak menggunakan tenaga. Hasil beberapa kajian menunjukkan bahawa kegagalan jantung kongestif adalah disebabkan kekurang co-enzim Co Q10.
Kasihi jantung anda dengan CoQ Health Plus Shaklee, hari ini.

CoQHealth  Plus [ Help Power a Healthy Hearth ] 30 kapsul / 30 sajian = 1 hari = 1 kapsul [siang/malam] selepas makan
Harga runcit : RM124.00
Harga Pos : WM = RM10 , EM  = RM20    
Kod Produk : 10121
Harga Pengedar[ahli] : RM99
PV : 99

UV : 31

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuh atau mencegah seberang penyakit  tetapi ia adalah supplement berkualiti tinggi* . Sihat dan Sakit adalah ketentuan Allah.Tugas kita berikhtiar untuk sihat.Moga-moga dengan mengambil produk ini INSYALLAH kesihatan dan penampilan kita akan bertambah baik.

JOM DAPATKAN PRODUK SHAKLEE DGN HARGA MURAH BERSAMA SAYA:AZMI HASHIM. JOM JOIN BISNES SHAKLEE HARI  INI.

AZMI  HASHIM 
Email : mihash55@yahoo.com.my.
Hp : 0124899504
Shaklee ID :1094742
Web : www.sihatwalafiat.com
FB : sihatwalafiat

0 comments:

Post a Comment